Få verklig kraft i er LinkedIn-satsning.

Många företag upplever LinkedIn som något som ”kan vara bra att vara där” eller ”nu vi måste ut med något på företagssidan”. Och många personer, främst inom marknad, blir skickade på kurser för att lära sig komma igång med LinkedIn… Ska vi säga som det är? Det kommer inte hjälpa.

Det handlar inte om att marknadsavdelningen ska driva på för att skapa innehåll för er företagssida och hoppas på 30 likes. Och att fler ska gilla er och köpa era produkter och tjänster och vilja jobba för er. Folk bryr sig inte!

Att utbilda är bra och viktigt men det räcker inte. Det handlar om att löpande göra jobbet, på rätt sätt på LinkedIn, och flera personer måste vara delaktiga för verklig framgång. Annars kan ni, helt ärligt, strunta i det på en gång och fortsätta med ”business as usual”…

Det vi hjälper till med är att på riktigt få flera personer på företaget engagerade i er närvaro på LinkedIn. Vi sätter tillsammans en tydlig strategi, hjälper till med rätt typ av innehåll och sedan coachar vi (på individ-nivå) så att ni får verklig kraft i er satsning.

Sex tips på hur du får ökad synlighet på LinkedIn:

1. Sluta prata vi, vi, vi.

2. Ge värde till både befintliga och potentiellt nya kunder.

3. Lägg inte allt krut på företagssidan – det handlar om enskilda individers konton på LinkedIn.

4. Dela inte. Vill du hjälpa någon att få synlighet – gilla och kommentera!

5. Var aktiv varje dag minst 30 minuter. Gilla, kommentera och bjud på din kunskap.

6. Få igång kollegorna. Du kan inte göra detta själv, ni måste bli fler som är aktiva.

Bonus-tips! Du är ditt ”affärsjag” på LinkedIn, så tänk på att hålla en affärsmässig nivå och relevans i det du skriver.

 

Vill du få fler tips, connecta med Alexander Johansson på LinkedIn, och vill ni ta ett större grepp för hela (eller delar av) företaget, hör av er till oss för utbildning, strategi och löpande coachning – så att jobbet blir gjort ordentligt!

Artiklar om LinkedIn

Artiklar med fler LinkedIn-tips, skrivna av Alexander Johansson på Marketmatch. Få igång kollegorna och håll i över tid, så det blir ett bestående värde för er!

Innan vi anlitade Alex på Marketmatch, satt vi enbart med köpta ringlistor när vi skulle hitta nya kunder. Samtalen var allt som oftast kalla och inte så givande.

Att arbeta tillsammans med Alex har öppnat upp en helt ny säljkanal, nu kompletterar vi ringlistorna med att leta upp potentiella kunder vi LinkedIn. Här finns många sätt att hitta nya kunder och det hade tagit enorma resurser att lära oss detta på egen hand. Att förstå hur en algoritm fungerar förstår man inte i första vändan men med Alex hjälp blir vi duktigare för varje dag.

Värdet med att arbeta mer aktivt med LinkedIn är enormt och kompletterar vår arbetsdag. Ett säljverktyg inte bara för säljarna utan även för mig som VD. Vi eftersöker sällan att ”bara” bli leverantör till en kund, vi vill ha ett samarbete två företag emellan och då behövs det goda relationer vilket man snabbt får genom att dela med sig av sin vardag, expertis och sina intressen via LinkedIn.

Utöver att Alex är duktig på det han lär ut är han även en väldigt karismatisk person som är mycket behaglig att arbeta med. Han bjuder gärna på det där lilla extra.

Helene WinbergVd och Ägare, FRONTSIDE Electronics AB

Oavsett om du har hunnit skaffa dig viss erfarenhet av LinkedIn sedan tidigare, eller ingen alls, missa inte denna möjlighet till ökad förståelse/insikt och en serie riktiga aha-upplevelser, i ett nötskal!

Och under varsam handledning av en mycket kompetent och pedagogisk handledare på temat. Om inte denna tidseffektiva och ögonöppnande LinkedIn-introduktion leder dig/er vidare till ett mer konsekvent och planerat arbete med och för LinkedIn, så hade jag blivit förvånad. Det gjorde den definitivt för oss!

Håkan EkVice President - Fleet Sales & Asset Management, Mitsubishi Logisnext Europe

Genom Marketmatch utbildning fick jag stärkta och förfinade kunskaper om LinkedIn. Alexander har ett lugn och en trygg utstrålning som gör att de kunskaper, tips och trix han förmedlar landar mjukt och lättförståeligt. Under kursen ges tillfälle att bolla och diskutera med övriga deltagare, vilket även ger ett stort värde att få lyssna till andras erfarenhet av Linkedin.

Denna kostnadseffektiva kanal för marknadsföring och världens största nätverk på individnivå blir jag efter utbildningen mycket inspirerad av att jobba med, mer intensivt och regelbundet. Både privat, för mitt eget Affärsjag samt för det företag jag arbetar på. Mycket tack vare Alexanders inspiration. Nu gäller det bara att sätta igång!

Katarina BackhansMarknadskoordinator, Öijared Resort

Deltog i LI-kursen ”Hur du får ökad synlighet och affärer genom LinkedIn” i Marketmatch regi i början av sommaren 2020. Jag ville lära mig mer om hur jag når ut med en tjänst, en produkt eller ett varumärke genom att använda LinkedIn på bästa sätt. Utbildningen gick igenom hur och varför man bör jobba med LinkedIn, hur man kommer igång, vilken strategi som man bör ha, relevant content samt do’s and dont’s. LinkedIn ett fantastiskt redskap för att på ett kostnadseffektivt sätt nå ut med sitt budskap mot precis rätt målgrupp. Alex, som höll i utbildningen, är ödmjuk, pedagogisk och strukturerad. Det var lätt att ta till sig innehållet i utbildningen och att kunna applicera det i mitt dagliga arbete.

Per Owe KristiansenMarketing Management Partner, Mastracom AB

Utbildningen var lagom lång och effektiv. Jag personligen använder mig mer och mer av LinkedIn och upplever att små korta utbildningar (som denna) ger mer effekt. Att inte göra det för fort och ’överkurs’ då många kanske behöver lite av de enkla grunderna – att bli trygg.
Tycker att Alexander som instruktör/lärare skötte sig alldeles utmärkt!

Erik Amlie WahlströmEld&Vatten Sverige AB

För mig var utbildningen en mycket värdefull introduktion till LinkedIn. Jag fick veta varför det är viktigt att bygga nätverk, hur jag ska göra det rent praktiskt och hur betydelsefullt det är för framtida uppdrag och samarbeten. Det var kul och inspirerande att se hur kunnig Alexander är och jag uppskattade speciellt att han följde upp för att se att jag hade praktisk nytta av utbildningen.

Jennie AnderssonCopywriter

Fick en väldigt trevlig, pedagogisk och tydlig uppdatering kring hur LinkedIn fungerar och och hur man bäst använder sig av den utifrån skilda perspektiv.
Fick med mig en del användbara tips som jag uppskattade. Bra metodik och lyhördhet kring hur jag använder LinkedIn för olika behov. Individanpassat och lyssnande lärande vilket passade mig allra bäst. Kunde en hel del om LinkedIn innan men jag blev klart mycket kloka och fick mer kunskap vilket gjorde att jag höjde mig ett par snäpp. Tack Alex för en givande och lärorik förmiddag!

Hans RosenhoffMarknadskonsult

Priser
LinkedIn-utbildning

Light

Light LinkedIn-utbildning på 1–2h, som passar bra till en kick-off eller event, som en introduktion och inspiration för att skapa ökad förståelse på bolaget.

10.000kr. exkl. moms

LinkedIn-utbildning

Master

Master LinkedIn-utbildning och Content Workshop, på 2–4h, som inkluderar utbildning med inspiration, do´s and dont´s, strategi, sök och workshop kring innehåll.

30.000kr. exkl. moms

LinkedIn

Coachning

För att ge er LinkedIn-satsning verklig kraft erbjuder vi individuell coachning. Priset är per person och månad. Beroende på antal personer och kunskapsnivå. Minst 3 månader.

4000kr. exkl. moms