Få verklig kraft i er LinkedIn-satsning.

Många företag upplever LinkedIn som något som ”kan vara bra att vara där” eller ”nu vi måste ut med något på företagssidan”. Och många personer, främst inom marknad, blir skickade på kurser för att lära sig komma igång med LinkedIn… Ska vi säga som det är? Det kommer inte hjälpa.

Det handlar inte om att marknadsavdelningen ska driva på för att skapa innehåll för er företagssida och hoppas på 30 likes. Och att fler ska gilla er och köpa era produkter och tjänster och vilja jobba för er. Folk bryr sig inte!

Att utbilda är bra och viktigt men det räcker inte. Det handlar om att löpande göra jobbet, på rätt sätt på LinkedIn, och flera personer måste vara delaktiga för verklig framgång. Annars kan ni, helt ärligt, strunta i det på en gång och fortsätta med ”business as usual”…

Det vi hjälper till med är att på riktigt få flera personer på företaget engagerade i er närvaro på LinkedIn. Vi sätter tillsammans en tydlig strategi, hjälper till med rätt typ av innehåll och sedan coachar vi (på individ-nivå) så att ni får verklig kraft i er satsning.

Sex tips på hur du får ökad synlighet på LinkedIn:

1. Sluta prata vi, vi, vi.

2. Ge värde till både befintliga och potentiellt nya kunder.

3. Lägg inte allt krut på företagssidan – det handlar om enskilda individers konton på LinkedIn.

4. Dela inte. Vill du hjälpa någon att få synlighet – gilla och kommentera!

5. Var aktiv varje dag minst 30 minuter. Gilla, kommentera och bjud på din kunskap.

6. Få igång kollegorna. Du kan inte göra detta själv, ni måste bli fler som är aktiva.

Bonus-tips! Du är ditt ”affärsjag” på LinkedIn, så tänk på att hålla en affärsmässig nivå och relevans i det du skriver.

 

Vill du få fler tips, connecta med Alexander Johansson på LinkedIn, och vill ni ta ett större grepp för hela (eller delar av) företaget, hör av er till oss för utbildning, strategi och löpande coachning – så att jobbet blir gjort ordentligt!